Bakı Dövlət Universitetində “Koreya Yaradıcılıq Sərgisi” keçirilib

22/11/2016

Koreya Respublikasının ölkəmizdəki səlahiyyətli və fövqəladə səfiri Kim Çanq Gyunun rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyətinin iştirakı ilə Bakı Dövlət Universitetində “Koreya  Yaradıcılıq Sərgisi” keçirilib. Tədbirdə 30 rəsm əsəri nümayiş olunub. Həmin rəsm əsərlərini azərbaycanlı tələbələr tərəfindən  çəkilmişdir. Sərginin açılışında  rektor akademik Abel Məhərrəmov,  Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı professor Elxan Əzizov başda olmaqla müəllim və tələbə heyəti, Samsung şirkətinin Azərbayacandakı nümayəndəliyinin məsul şəxsləri, Hanqıl məktəbinin direktoru  və b. iştirak etmişdir. Sərgidə Koreya  mədəniyyəti, tarixi keçmişi, milli geyimləri, kənd həyatı və s. haqda rəsmlər nümayiş olunmuşdur. Sərginin təşkilində Şərqşünaslıq fakültəsinin “Koreya” üzrə  regionşünaslıq ixtisasının II kurs tələbələri fəal  iştirak etmişlər.